A- A+

U sklopu ugostiteljske ponude obitelji Franja u Rakovom potoku oblikuje se park za događanja na otvorenom kao tematski park skulptura, izrazito bajkovitog karaktera.

Uz postojeću oskudnu prirodnu vegetaciju osnovni oblikovni element parka su artificijelne biljke – velike latice, koje dimenzijom i oblikovanjem ostvaruju osjećaj boravka u nekom drugom svijetu, bajci.

Ovisno o broju i postavu latice prihvaćaju različite funkcije. Tako su grupiranjem dobivene različite prostorne cjeline, npr. skupina koja formira sjenicu na malom jezeru koristiti za svečanosti , vjenčanja, kao pozornica ili kao prostor za posluživanje hrane i pića. Dinamici parka pridonose i male „travke“ njišući se na laganom vjetru koji je na mikrolokaciji stalno prisutan.

Urbana oprema i rasvjeta nadovezuju se na slične organske forme i stvara nova „živa“ bića.

Predviđena vegetacija je u potpunosti s bijelom cvatom čime je potenciran bajkovit i romantičan karakter parka. Dio biljaka je odabran s namjerom da privlači leptire čime se nadograđuje doživljaj parka novim senzacijama. Među elementima oblikovanja koristila se voda u vidu dva mala jezerca slobodne forme, koja prate oblikovanje staza i kompletnog parka. Jezerca su oplemenjena vodenim biljkama i ribama.

Za upotpunjavanje svečanosti natkrivenim prostorima predviđene su preklopljene translucentne kupole.

Oprema je izvedena od čeličnih limova i cijevi, ručno rezano, vareno, ocinčano i bojano pa je svaki element opreme drugačiji.

U slobodnim periodima park koriste sve dobne skupine te postaje značajno mjesto okupljanja okolnog stanovništva i slučajnih prolaznika te je inicijalno privatni park prerastao u frekventno korišten javni prostor.

Logo konkurentnost i kohezija
Hrvatska zastava
Zastava Europske Unije - Zajedno do fondova
Logo strukturni i investicijski fondovi
EU PROJEKT